Soalan mcm lucah skit maaf

Saya bersama ngn suami n die hisap sy punye payudara, jadinye lpstu sy mandi n syaa bgi anak sy bf susu badan, cmpur susu formula, pstu ptgtu saya sakit payudara belah kanan teramat skit sngt mcm Ada ketulan besar, bengkak cmne ye? Sy tktau tu bengkak susu ke apa#SeriusTanya #bantujawab

9 Các câu trả lời

puan alami bengkak susu tu..apa puan perlu buat puan tuam dgn air suam mcm sy dlu nurse ajar ambil botol mineral atau apa shj botol letak air pnas suam kmudian tuam pd breast smpai rs ketulan tu hilang .lepas tuam trus susukan bby ...atau ms mndi guna shower air suam halakn ke payudara..dlm ms yg sm sapukan nipple cream . boleh juga try marmet...kdg2 sbb ada trsumbat pun blh jd bengkak susu..mg cpt sembuh dan dpmudahkan segalanya Allahuma amiin

bila bersama biasanya akan berlaku ldr bg ibu yg menyusu. hormon oxytocin dirembes masa bersama. jadinya mungkin susu tak keluar terkumpul kat breast jadi bengkak. semua tu normal. cara saya yg pada saya memang berkesan utk legakan saya pam/df baby sambil tolak ketulan guna sikat rambut yg straight sebaris tu

most probably bengkak susu. cuba tuam sejuk untuk legakan sakit. bila dah kurang, tuam panas sikit atau mandi air suam/panas sambil tu marmet untuk keluarkan susu sikit.

bengkak susu tu, suruh suami you hisap keluarkan susu tu balik😭 saya selalu kalau dah sakit sngt mmg suruh husb tolong hisapkan smpai la hilang ketul dekat ketiak tu😂

3mo trước

ye..mak saya Pon suruh buat mcm ni...jgn tangguh,boleh sebabkan demam susu bengkak ni.

myb masa bersama tu susu y d hisap x keluar sbb hnya rangsangan je jd saluran payudara tersumbat n bengkak sbb susu x keluar mcm bb hisap

tu normal je .tu ketulan susu sis.jgn risau.bile susu bnyk sngt dia akan skit.klau sis pum atau bg ank mnyusu bru sis akn rse lega.

Sya baru kehilangan baby yg sya lahirkan melalui czer 25hb lepas dgn usia kandungan 32mgu..

Jika berlarutan sakitnya, Puan segera jumpa Doktor