Asalam,period delay 2minggu

Saya bersalin 29haribulan 6 ,first period lps bersalin 29ogos ,sampai skrg period xkeluar ,cek upt -ve,lpstu rambut saya tiba2 byk gugur,Satu rumah rambut saya,knpa ye sis

1 Trả lời

Rambut gugur slps 3 ke 4 bulan bersalin normal. hormon estrogen turun ... Gunting rambut pendek supaya tak stress tengok banyak gugur Try & error syampu & conditioner sesuai

12mo trước

Akan ada fasa gugur... saya potong rambut pendek lg senang detect anak rambut tumbuh. 1st trial guna shampu & conditioner, tak ingat berapa bulan, dah nampak anak rambut baru. Once nampak anak rambut baru, lega dah. Cuma rambut tak sekata panjang lah . Normal gitu. Masa potong pendek, saya pilih pendek layered. Sekarang ni dh panjang, tak ketaralah nampak tak sekata kecuali jambul. 😅