Berak selepas bersalin

Saya berpantang hari ke 40 tapi dari bersalin sampai skrg saya tak boleh nak berak sendiri, maksudnya setiap kali nak berak saya kena makan ubat/supplement detox saya takut effect pada baby atau effect pada usus saya. Sampai bila nak bergantung dkt ubat 😥 ada tips atau pengalaman tak mommies

3 Các câu trả lời

Sy masa dekat hosp memang takut sangat nak berak. Hari ketiga or keempat baru berak tapi nasib tak sembelit. Bila balik rumah terus sembelit sampai kena makan ubat utk bagi lembutkan najis. Ni dah 33 hari, sy perasan dah tak sembelit n tak perlu makan ubat dah kalau nak berak. Nakis auto lembut sendiri.

klu saya, saya minum air teh terus memulas perut

ada mkn buah x

9mo trước

boleh try prunes