Berat naik

Saya berat naik mendadak, pergi klinik doktor srh minum air gula,pastu result saya kesan saya ada gdm,ada tip tak mcm mne nk plan mkn untuk gdm nie,saya sampai satu tahap takut nk makan.#firstbaby #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Biasa kalau ada gdm ni kena makan suku2 separuh. Kalau beras tu boleh tukar kpd beras perang lebih baik. Nasi biasa tu gula agak tinggi. Susu pun minum yg plain je. Kurangkan yg manis2 kalau boleh.

Tanya nurse.