Kemalangan Ketika Mengandung

Saya baru sahaja terlibat dalam kemalangan jalan raya minggu lepas. Saya dan suami terselamat drpd insiden itu. Kereta memang dah total lost sbb jatuh gaung. Nasib baik ketika itu saya memakai seat belt,jadi saya tidak cedera. Cuma sakit di bahagian bawah perut akibat tarikan dri seat belt. Doktor telah check saya dan kata bayi masih ok dan sihat. Tapi saya sedikit risau tntg bayi dalam kndungan. Boleh saya tahu,, selain drpd scan biasa dihospital. Macam mna lagi kaedah yang perlu saya buat untuk memastikan baby dalm keadaan baik dari segi fizikal? Atau kemalangan ni boleh memberi effect tak kepada tumbesaran bayi? TQ

1 Trả lời

Assalamualaikum, hai sis hope sis n bby baik2 ja, In Sha Allah fikir yg baik2 n jgn risau, bby kt dalam tu baik2 ja, sis dah brpa minggu ye?.. kalau sis bwa 23 minggu masih sempat utk buat detail scan ye.

4y trước

sama2, waktu yg sesuai sis, boleh ja klu sis nk buat detail scan..dari 18 minggu hingga 24 mingu paling elok utk buat sis.