Batuk ketika mengandung.

Saya baru pregnant dlm 5weeks cmtu..sy batuk tak henti2..sudah 3 minggu batuk dan selesema..apa yg boleh dibuat untuk hentikan batuk nie..boleh ke sy mkn ubat batuk atau madu ke??tiap kali batuk teruk,mesti akan cek dlm seluar dlm takut2 bleeding..🥺

4 Các câu trả lời

Saya mengalami situasi macam awak. saya pregnant nk masuk 6 weeks dah. Saya pergi klinik doktor bagi ubat batuk yg sesuai utk ibu mengandung (yg tak mengantuk) dan saya scan sekali baby takut apa2 jadi. Lagi satu elakkn dulu makan makanan berminyak buat masa sekarang.

sy mengalami situasi yg sama masa tau pregnant. pegi klinik untuk mntak ubat batuk doc tak sarankan untuk sy sbb masih awal katanya. madu pun doc tak saran entahlah.. sy cuma ikhtiar cara lain minum air asam dlm kuantiti sedikit. lemon suam mcm tu

sy pun mengalami bnda yg sama mcm awk dri awal mengandung sampai skrg dah 8 weeks.. sy p kk sampai suh sy buat unjian Tibi sbb lama sgt batuk.. p klinik swasta dorang bg ubat batuk prospan utk sy.. Alhamdulilah skrg berkurang sikit batuknya..

Pergi klinik awak. Doktor akan bagi ubat yang sesuai untuk ibu mengandung. Bahaya kalau melarat.