Makan maggi

Saya baru pregnant 8 minggu. Boleh ke kalau saya nak makan maggi kari tu. Teringin sangat2. Ada org kata xboleh sebab boleh membahayakan kandungan.

8 Các câu trả lời

mase 1st pregnancy dulu, almost tiap bulan makan megi, alasan saye sebab teringinn sangat2. Lepastu dah bersalin, anak kene prolong joundice. Kene kuning sampai smggu di nicu, hampir2 tukar darah, dan hampir 30 hari kene kuning, jenuh berulang cucuk check darah. Kali kedua pregnant ni, saya trauma dah tgk plastik megi. Tobat. Tapi kalau teringin, makan la sesuap dua. Buat hilang rase teringin tu 😘🥰

jamah satu dua suap je sis kalau teringin sangat nak makan, lagipun sebab maggi fastfood junkfood takbagus dan baby pun tak dapat nutrisi yg sihat.

Saya punn ada teringin jugak sangat2. Tapi limitkan dalam seminggu sekali je, dalam seminggu akan dtg lagi craving, lepastu dah tak craving dahh.

Jgn makan kerap sis . Sy dlm 8w-11w mkn 3 bngkus je . Teringin punye pasal . Lps tu tkmo mkn dah .

bole, tapi jgn kerap la. saya dulu pun makan juga sampai nak dkt due, nak makan ramen.

Makan je. Jgn kerap. Minum byk air kosong lps tu sbb byk msg.

bole. jgn byk dan kerap

Boleh je sis