Upt positive before period

Saya baru lepas test upt dan keputusan positive. Tapi sepatutnya tarikh period saya lg 6hari. Siapa ada pengalaman check before period? Valid ke result ni?#ingintahu #firstbaby

Upt positive before period
18 Các câu trả lời

Upt mmg cek before period. Kalau da period bru cek mmg xprgnt la. Sbb tu salah satu tanda prgnt ialah xdtg period. So xde masalah pun cek before period then kalau da detect prgnant da bole anggar dulu da berapa minggu. Kalau sblm ni xmakan folic acid da bole start amik folic acid. Nanti agak2 da 6-7 minggu bole g scan untuk confirm prgnancy. Sbb kalau scan awal pun xnampak apa pun lagi dan jgn buat kje berat. Kalau takut kandungan blum kuat, elak utk bersama dulu sbb kbnyakkan akan mengalami pendarahan lps bersama.

saya prgnt yg pertama pon seminggu awal detect prgnt. tu normal sis. ada orang hcg tggi jd boleh detect awal. sis boleh je nk buat pengesahan di kk dulu cek urin test. biasa dorang akn bg date lain untuk scan n buat buku nt. apa2 pon tahniah. doakan saya mengandung juga bulan ini or tahun ni

Kalau nk kepastian lepas dari tarikh sepatutnya period try test lagi. Upt test yg ni mmg tepat. Tu pun sis test belum overdue dah nampak samar jelas. Kalau dh overdue period sehari pun double line dia akan pekat mcm sy punya ni . InsyaAllah ada rezeki sis pregnant ni.

Saya test 5 hari sebelum period. Esok date saya kena serah diri nak lahirkan baby twins saya. Doakan saya dipermudahkan urusan bersalin esok ye. Take care mommy 😊

2y trước

Anaqi Din : InsyaAllah aamiin. Terima kasih ye sis. Semoga yang baik2 berbalik semula pada awak 😊

valid as long as result keluar dalam duration masa upt tu. kalau mcm seharian tggl then check balik, boleh jd evap line. mungkin hcg awak tinggi kot sbb tu dpt detect awal and terang. Congrats!! Kalau nk lg confirm beli digital upt hehe

valid sis! tahniahhh sbb line pekat tu, doa dan rehat banyak banyak sbb saya pun test upt sehari sebelum period itu pun suami paksa sebab nampak saya lain sangat. alhamdulillah babymarch is coming 😍

me too. saya test dlm 4 Hari sblum tarikh period, saja gatal tangan🤣. skali naik double line. Alhamdulillah.. semoga dipermudahkan urusannya Kita ye

saya sama macam sis.. test sebelum period delay sbb rasa breast sakit sangat.. guna upt sama mcm sis mmg positive pregnant.. cepat2 makan acid folic yee..

Pregnant tu. Sy check guna upt ni seminggu sebelum period naik 1 line. Sehari selepas lewat tarikh period baru naik 2 line., awak punya hcg sgt tinggi

Saya baru smlm cek upt tp pkai cb terus . Alhamdulillah pregnant 1-2 due period lagi 4 hari . Sis bole try guna clearblue terus kalau was2