Darah nifas?istihadah?haid?

Hi.. Saya baru lepas tempoh maksimum darah nifas, iaitu 60hari. Pada hari ke 56 saya dah yakin suci, saya dah mandi hadas. Tapi pada hari ke 62 ada darah keluar. Darah warna merah seperti period. Itu dikira darah apa ya? And darah tu masih lagi keluar pada harini iaitu hari ke64. Untuk makluman saya bersalin secara czer. #firstmom #pleasehelp #ingintahu

1 Trả lời

disebabkan nifas dah berhenti dan dah melebihi 60 hari jadi ianya ialah darah haid. istihadah ialah bila darah tersebut bersambung melebihi 60 hari. boleh baca bawah ni https://muftiwp.gov.my/ms/artikel/al-kafi-li-al-fatawi/4909-al-kafi-1815-hukum-darah-nifas-yang-keluar-melebihi-tempoh-60-hari