Dilema

saya baru kehilangan baby 1st bulan lps krna baby meninggal dalam kandungan 30 weeks..td nurse datang rumah bgtau suruh datang klinik amek perancang keluarga..kalau boleh sy nak merancang sendiri je.. tapi nurse banyak kali suruh amek perancang keluarga..sekarang dalam dilema nak amek ke tidak., boleh tak mummy2 bagi pendapat.. saya rindu nak mengandung lagi.

5 Các câu trả lời

sy pun 30w meninggal dlm perut tahun lepas . nurse suruh amek . sy buat tak tahu . sbb doc pakar ckp kat sy . belum ada ank knp nk amek . lebih baik teruskan proses lepas kita bersedia . bkn ape takut ttbe nnti Allah terus tak bg . masak la kita .. sy pun dgr ckp doc je . lepas abis pantang 60 hari . terus proceed . to gugur then proceed semula bulan tu jugak . sy anggap gugur tu period je . alhamdulillah skrg da 24w dah .

5y trước

takziah sis Olivia ... semoga sis berpeluang lg utk hamil . masih ada peluang dgn 1 tube lg . hehe sy ada terbaca sorg hamba Allah ni da 5 kali pregnnt hanya dgn 1 tube . keep positif dgn org² yg senaseb dgn sis .

Hold dlu sis utk mngndung blk, sis bkn gugur awal2 mngndung, tp baby mninggal dlm perut..sihatkn badan dlu, kuatkn rahim dlu..kwn sy ank mnggal dlm perut, mngndung blk dlm masa trdekat, masuk 3bln gugur, sbb rahim xkuat

Better makan sis. Kandungan dah besar. Memang kena pantang lama sikit bagi rahim betul2 sihat. Tak lama pun at least 6 bulan je sis. InsyaAllah nanti bila rahim dha sihat, rezeki anak pun ada

Boleh saya tahu kenapa baby meninggal ya dah 30minggu .

Salam takziah sis. Boleh tahu kenapa baby meninggal?