mommy to be

hello saya baru kat sini. nak tnya ada tak mommy yang kes macam saya.. saya preg 8week dan disahkan darah tinggi & kencing manis. saya on ubat sekarang.. saya cuma risau efect dekat baby nanti

2 Các câu trả lời

Hi! For me, bila dapat darah tinggi & kencing manis time pregnancy, consume ubat yang diberi oleh doc tu tak jadi masalah and will not bagi negative effects for your baby. Sebab dose yang doc bagi kat awak tu pun, dose yang sesuai and memandai utk rawat penyakit awak. Tapi sebaliknya, kita cuba la jugak rawat dgn alternatif lain lagi sehingga doc kata tak perlu makan ubat. Mcm kencing manis, kita boleh kawal pengambilan gula kita. Jgn makan benda manis and so on.. For the sake of your baby 😊 Get well soon... and best of luck!

6y trước

welcome!

Saya mulanya makan ubat tapi x sesuai dengan saya... Jadi sesak nafas dan cirit birit. Jadi saya ambik insulin cucuk saja... Alhamdulillah ok dah... Dah x sesak nafas. Apapun berbincang ngan doktor.