Mengadung diet on cotrol

Hello ,saya baru je dapat tahu saya kene kencing manis diet on control boleh tak bagi tips makanan diet on control .terima kasih yg sudi menjawab .

4 Các câu trả lời

sy pun gdm diet control.. br skli buat bsp. sy kna buat bsp sbulan skali. sis dh jumpa dietion ke blm? sy next week jumpa dietion. nti dia akan terangkan cara pengambilan diet utk gdm mom.. sy amalkan mkn beras yg utk diabetes brand faizah. bykkan syur.. mmg cantik je bsp.. bnda manis2 mmg sy elak. susu pun cari yg tiada gula tambahan..

1y trước

BLM jumpe lgi dietion .saya 2 minggu sekali kene buat bsp

kalau GDM diet control kena kurangkan karbo, lebihkan protein, sayur & buah tp buah pun kena tgk. jgn ambik buah yg manis sgt. apa jenis gula kena kurangkan walau madu atau gula perang. mkn ikut konsep suku² separuh. bnykkn minum air masak.

jaga pola pemakanan je sis. sy pon kena mcm sis juga sbb hypertension en. sy kena mkn mknn yg tawar 🤣 sis plak kena elakkan makanan yg manis2 kn. maybe dlm masakan jgn letak gula

Just cut down on sugar and karbo, sis & drink plenty of water 🤍

1y trước

nasi..segala jenis roti..roti canai..mee..koeteow..😁