Folic Acid

Hi, Saya baru disahkan mengandung, 5 weeks, and at the moment saya cuma ada Blackmores Multivitamins, which contains 200mcg, kurang dari daily intake yang sepatutnya, 400mcg. For the next step, boleh ke kalau saya consume prenatal multivits, dan mana-mana sumber vitamin yang kurang dari daily intake yang sepatutnya (e.g calcium, iron, etc.), saya ambil individually dengan Nestle Omega Plus (for calcium), iron vits, etc.?

1 Trả lời

Better sis refer doctor dulu utk lebih kepastian sb biasanye doctor akan bekalkan vitamin gak bila check up. If let say sis da ada semua tu, doctor kata boleh proceed je then ok la. Macam sy ms pregnant mmg consume Shaklee dr 1st pregnancy sampai habis pantang 2nd pregnancy ni. Alhamdulillah ok.

5y trước

Alhamdulillah.. Thanks for the sharing.