pregnant ke ni ?

saya baru bersalin czer bulan 1 haritu . Anak dah 7 bulan lebih . Saya guna perancangan keluarga pil mulanya , sekarang dah merancang sendiri sebab hormon tak stabil + badan naik mendadak . sepanjang selepas czer ni takpernah bersama suami kaedah dalam . Kekadang pakai protection la . Tapi baru baru ni dah lewat period 2 hari . Saja test dapat result macamni . Hm boleh bagi pendapat . Mental dengan emosi saya tak okay lagi . Sebab bersalin czer dok rasa trauma lagi . Lgipun doc dah nasihat untuk jaga kesihatan elakk bersalin dalam tempoh skrg ni . Tunggu 2/3 tahun lagi . Apa pendapat korang semua 🥺😭 gambar pertama saya test pagi tdi . Gambar kedua saya test selepas 2 jam #bantusharing

pregnant ke ni ?
1 Trả lời

Lepas bersalin adalah waktu yang paling subur untuk wanita. Sbb tu kena pakai protection and walaupun dah cucuk depo or etc, double protection tu penting sama2 dgn suami to make sure tak terbabas. Tak lepas dalam pun boleh mengandung. Kalau mmg betul +ve tak boleh buat apa, kena dapatkan pandangan doctor and pakar.

12mo trước

Hihi alhamdulillah period delay 3 hari lepastu mai period dah . Risauu . Hahahaa nasib baik