kehamilan pertama

saya baru 6 weeks tapi Langsung takde selera nak makan nasi ke atau ape2.. kesian baby.. saya terpaksa amik nestum je bagi hilang lapar.. macam mana ye nak buat.. saya tak muntah, tapi mual je, perut tak selesa.. rasa nak nangis je.. saya baru pertama kali mengandung..#firstbaby #pregnancy

18 Các câu trả lời

Makan je ape yang sis selara aslkan cmpur skli dengan mknn brkhasiat. Jgn tak mkn ape2 lngsung sian bby . Tak kisah ape2 yg blh digantikan dengan nasi . Buah buahan , oat ape smue tu .

Apa yang saya baca, ibu yang rasa mual ka, rasa craving ka sebab badan ibu tu kurang nutrisi.. Jadi ambil la supplement untuk tambah nutrisi selain dr makanan

4y trước

Tambah ambil magnesium sis..

sy 10w... rasa mcm ni jgk sejak 8w.. sy mkn buah2 ok skit..benda lain mmg xleh masuk la...mual..muntah jarang2 sgt..kene sbr je

sama kita sis, baru 6 weeks xda selera mkn nasi..sy cuba jk mkn apa² asalkn bkn nasi, kdg sy mkn lauk je sis..

Betul betul.. Saya pun sama. Minum air kosong pun mual. Minum anmum okay sikit badan.. Makan pun memilih

Kuat kan smgt sis. 🤰InsyaAllah 2nd kembali normal.

4y trước

Sy bharap sgt sy ok 2nd trimester 😂 lgi 2 mggu ni

mkn cornflakes letak Milo n susu full cream..

4y trước

nnti saya cuba.. sebelum pregnant, memang nie mkanan saya... cornflakes dgn susu... tak tau boleh masuk ke tidak hehe😭😭

Lpas 2nd trimester ok dah tu