5minggu

Saya baru 5minggu 3 hari. Mcm mane nak sabarkan hati supaya tak sabar nak scan baby? Hihi

11 Các câu trả lời

saya ade pengalaman scan ikut bawah dan darah kluar mcurah2 mcm air kencing. wktu tu kndungan mmg x kuat pon sbab spotting lebih dr sminggu. so dah set dalam otak ni, kali ni nak bukak buku dan scan 10w. wktu tu baru 5w. lambat sangat masa blalu rasanye😅 tapi sbab sebelum ni gugur, saya bukak buku wktu 7w. sebelum tu tiap kali pas solat doa ya Allah kalau dr nk scan, mintak2 lah dah nmpak heartbeat. aku xnk scan kt bawah. alhamdulillah, scan 7w, nmpak heartbeat. scan kt bawah tu ok je sebenarnye. saya yg takut.

Saya Dah 4 Bulan , Baru Tau Pregnant .. Sbb Perut Tak Besar Pown .. Cuma Mual² , Pening² Ciked .. Saya Tak Fikir Apa Time Tuh Sbb Saya Memang Selalu Macam Tuhh .. Lepastuh Guna Pregnancy Test , Nampak 2 Garis .. Tapi Masih Tak Pasti .. Takut Tersilap .. So , Husband Terus Ajak Pergi Klinik .. Pergi Klinik Terus Scan , Rupanya Bebetul Pregnant .. Lagipown Tak Nampak Perubahan Perut Pown .. Buncit Ciked Jer Macam Buncit Air Macam Tuhh .. Lepastuh Nih Baru Nak Pergi Buat Buku Pink .. Ahaaaa 😅😅

sy nak dekat 11w baru scan. sblum tu mmg xscan lngsung mmg sabarkn hati je tiap ari. sebabnya sy xnk kcewa nnt just nmpk kantung jela bby xnmpk lg lah. ble nk dkt 11w scan trus nmpk jelas dpt tgk heartbeat dy smua. rasa puas hati n lega sgt2, duit pun xrse mmbzir hehe

saya 1st scan masa 5 minggu... sebab bleeding.. scan dekat swasta.. nampak kantung je.. dan scan lagi masa 11 minggu.. sebab bleeding jugak.. tapi kandungan sihat...syukur.. terus da nampak shape baby masa scan kedua.. hihi..

Haha, kan.. tak sabar kan. Saya lagi fulltime housewife asyik memikir je. So, camna cara bertenang tuu, buatla leka2 dengan perkara lain 😂😂 saya online shopping je boleh elakkan ketidaksabaran tu 🤭

Ckp pada diri sendiri, sabar.... 8weeks nanti baru scan. Dapat dgr heartbeat sekali 🥰🥰. Skrg tak dgr heartbeat lagi.

Saya faham perasaan tu. Kita ibu mengandung ni memang excited lebih sikit 🤭🤭💕

Pg scan kat swasta 🤭 Sya pun masa pregnant bru lmbt period 5hri trus pg scan 🤣 hehe

3y trước

untuk nk sahkn blh je kn..sbb sy bru 5minggu ikut app..xyakin sbnrnye btol ke x pregnent

trpulang pda puan sndiri...klu scan dh tau mmg nmpk kntung ja...

tu biasa bg ibu2 😅