Solat fardhu ketika tunggu waktu melahirkan

Saya ada pertanyaan, waktu kita nak bersalin mesti ada turun darah atau keluar air ketuban, sepanjang nak tunggu masa melahirkan tu sah ka kalau nak solat fardhu? Ka macamana? Ada yang tahu?

1 Trả lời

ni pengalaman sy ya. bila kita dh masuk LR, akn dipasang segala ubat di tgn dan wayar di perut utk pantau keadaan baby. Dan misi xbenarkan kita bergerak dari katil kita hatta ke toilet pun, dktr akn psg tiub utk kosongkan pundi kencing kita. jadi saranan sy, sblm masuk LR solat siap2. Dan sy ganti semula solat yg tertinggal (masa dkt LR) lps hbis nifas.

1y trước

usually turun darah sblm masuk LR ni tak banyak (dlm wad). kdg mcm spotting, kdg mcm yg hjung2 period tu. so sblm solat cuci bersih2 supaya tak ada darah yg turun/kesan darah. klu dh heavy bleeding, automatik dh kena tolak LR. Sama mcm pecah air ketuban, dktr akn tolak terus ke LR sbb dh dikira active labor.. straight ke katil LR dan semua wayar & ubat akn dipasang.