Keluar lendir beserta darah

Saya ada ke hospital beberapa hari lepas dan Dr ada check bukaan, katanya bukaan da 1cm. Keesokkan nya saya dapati keluar cecair jernih beserta darah, dlm dua hari mcm tu je. Hari ke 3 da takde darah, hanya keluar lendir jernih mcm biasa ja. So far baby gerak aktif je. Adakah keluarnya lendir beserta darah tu disebabkan Dr check pembukaan jln rahim ? Normal kn? Saya mengandung ank first, hr ni week ke 37. Terima kasih.

9 Các câu trả lời

sye ade kputihan.. penah tyme 37 weeks klua kputihan+ darah.. rsau jgak tnda2 nk bsalin ke ape.. tp bby aktif & xde contraction.. lg plak, sblum nie sye penah wat vaginal swab sbb GBS & memg Dr kte ade luka kt pangkal rahim tu.. Jd sye ingtkn mgkin sbb tu la klua darah.. klua darah tu pun 1x je skit je mcm benang mcm tu.. selang 2-3 hri.. ble sye cuci lps buang air kecil, sye tgk klua darah.. ye lendir darah tnpe ade kputihan.. sye syak tu tnda2 bsalin.. sbb sye pun mula rse sakit2 kt perut/pinggang.. sakit tu pun mula kerap selang 7 min.. trus peg hospital.. da 4 cm..

saya pun macam awak. lepas doc check bukaan esoknya balik rumah keluar lendir jernih dan ada darah lepastu dah start rasa contraction terus pergi hospital balik doc check bukaan dah 5cm terus booking labour room dan selamat bersalin.

Dari awak tanya dekat sini saya nasihatkan awak terus jumpa dr takut ape ape pulak. Sebab anak first ni kite risau kalau dah jumpa dr bagitahu lega sikit. Mungkin kene bedrest ke ape ke kan

itu dh tanda2 . anak 1 & 2 saya mcm tu. lepastu saya berak dulu kat rumah. tak Smpai 5minit dok layan contraction kat rumah. pukul 1tengahari contraction kuat . tapi best layan kat rumah hahaha

12mo trước

best tu mcm mana? ada guna apa2 method ke sbb sy ada tgk org share.dia nk beranak sndiri..jd masa contraction tu..dia masuk bilik air..dia duduk kt dlm besen dan bgi air suam2 panas kena belakang dia...dia rasa lega.. awak buat gitu ke

klau lepas doc check bukaan memang akan ada darah keluar sikit2 lepas tu. doc sy bgthu waktu sy pregnant dlu. normal. tp klau awak risau jgk boleh laa ke hosp/kk 😄

Mmg lps check jln akan keluar darah.. Monitor kalau makin bertambah byk atau contraction tiap 5 minit pergi hspital. Tanda2 nk bersalin..

Tu slh 1 tanda nak dekat waktu bersalin.. lg pun sis dah 37w, dah term.. cuma kalau leaking dan contraction kerap terus g labour room ya

37weks 😌😌 norml la tu sis.. full term sd..

Itu dah ‘show’. Mmg nak bsalin tu