Hanya meluah

Saya ada biras ( suami saya punya abng punya isteri ) . Saya tak faham bila dia tahu jer saya pregnant sikap dia berubah. Layan pun tidak . Sebab kami 1 umah dengan mentua. Saya mau menolong pun , dia jawab dengan kasar. padahal dia pun tengah mengandung. 2 bulan awal dari saya . Siap tanya kepada mentua saya , “ mcm mana la kalau durang ada anak nanti bukan bekerja pun?” Apa maksud dia tuk ambil kesah hal umah tangga kami & kalau saya bercerita dengan mentua , dia akan potong cerita . Lepas tu dia suka menunjuk yg dia dah beli baju2 baby ( ni pun masa saya tengah bercerita ngn mentua ) . perangai dia buat saya rasa meluat. rasanya dia ada masalah hati / perasaan / otak ker ? kalau nak cemburu , kami banyak kekurangan . saya punya la happy dia pregnant sebab dah 5 tahun baru dapat baby kan . tu pun dia suntik hormon . Tapi bsyukur la kan . Tapi bila saya bagitahu yg saya pregnant, dia mpertikaikan mcm mana kami nak jaga nanti bila dah melahirkan. saya tahu cerita ni pun dari mentua saya. sebab mentua mcm tak sedap ati kalau diam jer . ( means dia pura2 happy la .sekali d belkang saya lain pula cerita) mentua cakap anak tu anugerah. kita x tahu rezeki masing2 ke depan mcm mana . anak tu rezeki . lagipun saya tak terfikir pun nak kejar /ikut2 nak ada anak. sebab saya sedar kami belum bkemampuan. Tapi bila dapat rezeki ni, x kan kami nak buang. sorry saya meluah mcm nie. saya cuma stress dengan perangai kurang ajar dia. biadap tak bertempat. Saya masih bertahan lagi sebab takut suami saya n suami dia bertengkar. saya tak nak mereka bergaduh. saya masih bersabar lagi nak keluarkan perkataan kesat sebab saya tengah mengandung. Saya tak tahu la kenapa dia boleh berperangai mcm tu padahal mengandung. saya pun terikut stress. Thanks semua. Sorry meluah yg sangat panjang. #pleasehelp #ingintahu

2 Các câu trả lời

jangan dilayan sgt la awak, maybe jealous kot. sbb rasa ada saingan ke, means sama2x pregnant. takut mertua awak lebihkan awak ke apa kan. tapi selagi mertua awak okay, jgn layan okay. fokus ke diri n baby je.

2y trước

ada la tuh kt mana2x , tambah duk sekali kan. biarkan ke awak, nampak sgt life awak lagi happy dari dia tau .

masalah hati tu..xyah lyn org camtu..jg diri kite..org y suke dengki ni hidup x tenang

2y trước

mungkin la ada masalah hati . x faham perangai org yg mcm tu . Huhu. Thank you 🥹♥️