Boleh ke minum susu kotak dutch lady?

Saya ada alahan,jd sy x boleh nk minum susu mengandung yang da dibeli,jd sy risau xcukup kalsium,sy minum susu kotak dutch lady berperisa..ingt nk sambung minum susu mengandung bila alahan da tiada..ok ke minum susu kotak?

2 Các câu trả lời

Boleh je. Mana2 susu pun okay. Kalau tak nak minum susu, tukar alternatif lain mcm makan pil kalsium ke. Sy tgk Horlick pun okay jgk kalsium dia. Tapi kena pandai pilih la jenis yg mana, sbb kalau yg biasa tu Takut sugar plk buat pening. Org cakap minum susu sbb mmg sejak azali susu tu mudah nak cari and contain kalsium dll mineral.

Minum apa2 susu pun tak jadi masalah. Tak semestinya kena minum susu mengandung je masa tgh mengandung. Sy masa mengandung tak boleh minum susu langsung, jadi muntah. So sy gantikan susu dgn pemakanan lain yg ada calcium dan doc prescribed sy supplement calcium