Perut mngeras normal ke?

Saya 6w3d.. Dah scan nmpk kantung je .. Dr. kata kantung bulat cantik .. Ni 1st baby. buat msa sekarang sy patut bedrest shj @ bekerja . sbb kalau naik kereta perut kerap mngeras skit .. tapi xsakit sgt .. normal ke

Perut mngeras normal ke?
1 Trả lời

Tu macam cramping kot. Awal pregnancy memang akan terasa cramp sbb rahim nak membesar. Kalau kandungan berisiko elok banyakkan bed rest la. Kalau takde risiko InshaAllah ok je kerja. Saya ulang alik kerja sejam masa first trimester Alhamdulillah ok je semua