perlu ke hospital atau tidak?

Saya 36weeks 5day harini. Sebelum ni masa 33weeks saya ada kehospital sbb baby kurang gerak dari waktu selalu dia (walaupun ckup 10gerakan tp waktu tak tetap mcm selalu). Then saya kena tahan 9hari sbb tetiba ada contraction pra matang. Then, harini perut saya rasa tak sedap. Lpastu baby pun mcm kurang gerak dan perut pun mengeras, area ari ari pun sakit bila jalan. tapi tak ada turun tanda darah/air. Adakah patut saya ke hospital atau tunggu sampai pukul 9malam (12jam)?

1 Trả lời

Dh hujung2 nie apa2 terus g hosp je sis.. biarlah kot kena mrh skali pun..

5y trước

Buka boleh terjadi bila² msa je sis.. sy xde bukaan, masa 36w kna tahan jap sbb ada prem contraction tp diorg dh pesan, kalau apa² dtg je kat PAC hosp..