36week 6days

Saya 36w 6days pinggul rasa sakit,kebas patu belakng pn rasa sakit kdg" bahagian celh" pn sakit kaki selalu kebas sya x da pengalamn baby first itu tnda nk beslin ke ?

8 Các câu trả lời

hye sis. just nk info ini tnda2 nk bersalin - turun lendir jernih @ coklat @ berdarah. tektur bertali. ni namanya mucus plug. ni antara tanda paling awal yg turun. tpi ada stengah org tk turun. mcm sy 🙈anak 1st, turun. anak 2nd terus sakit. tkde turun mucus plug ni. -cirit birit. perut rse nk membuang je keje. ni tanda perut tgah ready nk deliver. - kekerapan mengeras + sakit sengugut. bila sis dh kerap rasa ni. guna tracker contraction dlm apps ni untuk pantau kekerapan sakit. bila dh smpai 20-15min sesekali boleh terus ke pac. incase sis pegi pac. dr akan tnya berapa kerap. sis boleh jawab 15 min sesekali gitu. -air ketuban pecah. selalunya bila air ketuban pecah ni dh ade bukaan. mcm dlm 5cm gitu. bila air ketuban pecah. pantau pergerakan baby. kalau sopan2 terus ke pac. mungkin baby tk okay. air ketuban jernih, kalau tetiba sis nmpak ada warna tu tnda baby dh berak. terus ke pac, jgn berlengah. semoga dipermudahkan ya.

Dirasakan skrg 36minggu6hari😖berdiri ja mgeras,duduk pun duk mgeras..kencing tak berapa nak lawas..masa 35w haritu sya masuk ward sebab contraction 2x dlm 10 minit campur sakit.5 hari dalam ward jalan tak buka² kena induce matangkan paru² baby 2 dos😣sakit nya allah ja tau.ambik sampel air kencing semua ok..cuma doc kata kepala baby da kat bawah sebab tu dia sakit dia nak kluar tapi jalan tak buka..mujur tak lahir pramatang sebab bru 35minggu haritu.skrg alhamdulillah nak genap 37minggu.apa sis rasa skrg tu la sya rasa skrg..tapi sya usaha buat senaman utk senangkan bukaan☺️semoga urusan kita dipermudahkan amin🤲🏻..

2y trước

Amiin AllahummaAminn

Sama lah kite wak. Kaki kebas. Celah pangkal peha rasa sakit. Berjalan pun rasa nk terkencing… sakit belakang tu xyah ckp la.

2y trước

Harini genap 37w.

sama lahh. tapi sy rasa sakit kt celah belah kiri je. belah kanan ok lagi 😂 dah 3-4hari gak ni tak hilang. 😞

x..nrmal tu..trutama klo dah trimester ke 3.tnda brsalin turun air,turun darah,atau prut mngeras secara teratur ..

dh dkt2 nak bersalin mmng kerap rasa mcm to... nnti dkt nk brslin lgi kuat rasa

saya yang 32w ni pun sakit juga sis , normal lah tu ..

ouuu cm tuu ....thnks respons