PEMBUKAAN RAHIM

Saya 36 weeks 5 days baruu jaa keluar ward sbb contraction and ada bukaan 1 cm agak2 lama lagii ke nak cepat bukaan dan berapa lama masa bukaan diperlukan ? #ingintahu

1 Trả lời

bergantung pada baby dan ibu tu sis.sy masa kat wad masuk pagj sbb 3cm bt excise,squat,berjalan no stop sampai petang malam tu sakit sngt check dah 5cm masa nk tolak laboor room sy mntak nk makan dulu kejap tk sampai 1jam selamat bersalin. moga dipermudahkan sis