Sangkut gdm?

Hi saya 26 tahun, first time mengandung. Saya selalu dengar orang sangkut gdm tapi saya tak faham macam mana boleh detect sangkut gdm tu? Dua kali pergi KK dan each time kena buat urine test dekat strip tu kan. Tu function untuk tengok darah kotor kan? Atau ada tujuan lain? Lepastu nurse ada amik darah kat jari untuk check hb. So part mana yaa yang boleh tahu sangkut gdm tu? Air gula tu pun saya tak pernah minum. Last checkup tu saya week 15. Saya asyik terlupa nak tanya nurse benda2 tu. Harap yang lain boleh bantu sebab saya curious 🙏

12 Các câu trả lời

urine test Tu setahu saya nak check ada protin dalam air kencing atau tak. sebab bahaya

nak tau sangkut gdm ke tak masa mnum air gula nnt. kalau xsilap 20weeks+ nnt kne mnum.