Pregnant boleh guna lubricant ketika bersama?

Saya 20w sekarang. Rasa kurang wet sikit ketika bersama menyebabkan rasa pedih dan sakit sikit pada kemaluan. Untuk bersama ketika pregnant, adakah lubricant boleh digunakan? Jika ya, ada syarat² jenis² lubricant tertentu saja boleh digunakan? Risau kalau xsesuai untuk bayi. #firstmom #SeriusTanya

7 Các câu trả lời

boleh. seeloknya cari yg water-based and basic je. jangan yg ada additive untuk buat rasa panas lah tingling sensation lah etc tu. oil-based kadang kacau pH vag & lagi senang buat infection.

apa2 brand lubricant boleh tp slalunyee brand durex/ky gel. both selamat untk pregnant women

xde masalah pun..apa2 lubs boleh. bby nun di atas, duduk dlm kntung, tak terganggu pun

Boleh je guna …… tak pon suruh hubby jilat dlu bgi stim btul2

4mo trước

guna brand Adam di shopee sis. water based. takde perasa. sesuai sensitive skin n mmg licin lama

use durex brand water based its safe 👍

5275582