Pemakanan Ibu Mengandung

Hello , saya 1st pregnancy dan baru 6wks . Saya mahu tahu berapa kerap harus makan dan kalau ada sesiapa menu sihat sepanjang kehamilan , boleh share sikit2 x ? ☺

1 Trả lời

Kalau takde alahan boleh makan macam biasa je sis. Cuma kena kurang kan makanan bercaffeine (choc/coffee/tea etc), 3in1 atau apa apa yg tinggi gula untuk elak gdm. Banyakkan buah buah n sayur juga dalam diet pemakanan. Folic acid jangan lupa tiap hari at least 500mcg. Gambar untuk reference berapa banyak kalori yg perlu tambah setiap semester