Tips positifkan diri

Hi saya 14weeks prgnt.sblm ni ada update mntk tips hlg berdebar.harini last cek up sblm jmpa doc, tp tadi kata2 nurse buat sy sgt terasa,sy dh usaha,doa utk cntrol tp dia ckp sy gelabah mcm org nk mati 😌 sy hnya senyum tp dlm hati menangis 🥲 cepat terasa betul wktu mgandung.. bp ok cuma pulse shja laju kalau d kk 😔🙏🏻

3 Các câu trả lời

Hmm Puan kita sama. Seminggu sebelum check up pon saya dah mula rasa berdebar. Husband dah banyak kali cakap tawakal je serah je semua dekat Allah. Tapi time tu je la saya rasa tenang sikit. Bila sorang2 saya tetap pikir balik. Dah cuba bertenang. Tapi otak ni asyik suruh pikir benda yang sama. Lusa saya ada check up dekat KK . Hopefully baik2 je lah semuanyaa. Sis dah bersalin? time bersalin dr ada cakap apa2 tak tengok pulse tinggi ke apa?

2y trước

Saya masa awal pregnant mmg jntung laju bila dkt kk. Nk dkt sebulan ulang alik kk cuma utk cek bp.pastu doc ambik drh tgk2 ada tiroid. Tp tk perlu mkn ubt kena cek up dgn hsptl pulak. Dh hjg2 pregnant bp ok balik dh. Tk tinggi mcm mula2 dlu. Mmg tk boleh control sis wktu jntung laju tu. Kita dh cuba rilek pon dia tetap laju. Sis byk2 berdoa ye. ❤️

lahaii kenapa nurse tu mcm tu. ada ke pulak cakap kt org gelabah mcm nak mati. takpe sis, biar pi kat nurse tu. kalau kena kat saya pun sy down mcm tu. jahat mulutnya cakap kt org mcm tu. sis bykkan sabar ya. doa2 lepasni bukan nurse tu yg melayan sis. kalau sis jenis berani, sis boleh try lawan balik apa dia cakap. kdg2 org yg jenis mulut laser ni bila kita balas balik dia reti nk diam

3y trước

Sblm ni ada jgk kata2 dia yg saya terasa tp sy diam shja.tp harini mgkin last day dia handle sy.byk pulak kata2 yg bkn nasihat tp lebih kepada perli..sy dtg cek up shri skli,dgn penat dgn kos lg.blik tu menangis la rasa mcm menyusahkan org shja 😢🥺

aduhai... kata2 nurse tu.. 😅 . Simpati dgn puan. Faham hati mudah tersinggung. Anggaplah nurse tu memang mulut tak kontrol. Klu tak tahan, buat je aduan di saluran yg betul. Mcm adik ipar saya, dia ngadu kt burse lain.. next cek up nurse yg selalu attend dia jalankan tugas dia dan x bnyk ckp. 😅

3y trước

Sedih tu mmg sedih. Tp nk bt mcm mana. Cek up kena jgk.Tadah jgk telinga wlpon berair mata 😂❤️