No hearbeat detected

Hi sape yang pernah alami, saya week 6-8 detect heartbeat..week 9 dah tak detect dah. Doktor suruh tunggu lagi 2 minggu. Dr cakap dia tak boleh nak cakap missed miscarriage sebab kandungan masih awal. Boleh jadi memang tak detect. Padahal sebelum tu janin saya detect je. Tapi dr satu lagi ckp mmg da missed miscarriage. Hmm ada sesiapa yang pernah alami tak kesudahannya macam mana ye #bantujawab #SeriusTanya

3 Các câu trả lời

sy baru je alami benda ni sis..sy mula buka buku kena jumpa Dr, first scan tu mmg dah xdetect heartbeat.dr sruh tggu lg 2mggu utk repeat scan dgn harapan bby masih ada.fikir mgkin masih kecil so xdpt detect.lpas 2 mggu scan balik mmg dpt result ultrasound yg sama..sedih sgt masa tu🥺..balik ja dr kk pagi selasa tu,pkl 1 tghari ada spotting mcm period smpai la hari Ahad pg tu sakit perut sgt mcm contraction nk bersalin.bila pg kencing trus kluar brketul2..trus ke hosp,Dr scan mmg dh kluar byk,trus Dr decide utk cuci..skrg sy dlm fasa berpantang tanpa baby😭😭

4t trước

saya pun sama hearbeat takde😭 dah 12weeks lebih . dah ade janin😭 bleeding yang bnyak 3 hari sakit trun darah ketul + sakit . pastu turun katung & janin harini dah gugur😭

saya pun pernah mengalami week 7 no heartbeat. dr srh tunggu seminggu, selepas seminggu, heartbeat masih tak ada. dr suruh refer selepas 2 minggu lagi, keesokkan harinya, keluar darah seperti period. 2 hari selepas itu, tiba² perut sakit seperti contraction dan air ketuban pecah diikuti ketul² darah. pergi hospital, dr sahkan janin dah keluar dan terus cuci.

Semoga dipermudahkan urusan awk. Insyaallah