Ada yg pernah alami GBS

Sape pernah alami GBS ni boleh bgthu tanda2 nya tak? Sbb skg kandungan dh nk masuk 16w dan pundi kencing kerap rasa denyut2 senak rasa nii dialami ketika kandungan menjangkau 14w tu pon kjp2 je lps hilang 2,3 hari dy dtg balik lps tu n hilang, sy menjadi makin risau dgn simptom ini antara normal ke tak. #pleasehelp #firstbaby #firstmom #bantusharing

2 Các câu trả lời

GBS ni takde simptom awak. Nak tahu hanya melalui HVS (high vaginal swab). HVS akan dibuat jika keputihan awak banyak, bertukar warna, bertukar tekstur, berbau. Jadi kalau awak ada ciri2 keputihan tersebut. Kena inform doktor. Nanti doktor akan buat HVS. Macam saya keputihan saya tak berketul. Cuma berbau dan warna macam kuning hijau plus saya rasa sakit kat bawah tu. Saya consult dengan gynae terus on the spot gynae buat HVS.

12mo trước

Okay thank you, I will

Sy kena GBS time 2 bulan. Simptom dia bile sy kencing sy punya vaginal pedih sgt2 n keputihan tk byk. Sy menanggung pedih ni selama 3 minggu ye smpai kan sy punya kelenjar kt area bwh ari2 tu bengkak sbb dah terlalu lama kena infection. Sis kena jumpa doc sis, tkot nanti lama2 jd mcm sy ade bengkak area bwh ari2.

12mo trước

Allahuakbar! Okay baik sis terima kasih