help

Sape penah buat urine dengan blood test tp doc x dpt detect hcg, tapi still and confirmed pregnant melalui ultrasound? Sy skrg mmg pegnen 6 weeks+. Dh buat test aritu. Positive but samar2. Lpstu masa pegi klinik doc buat urine dgn blood test, result x dpt kesan hcg.negative. Tp bila buat ultrasound semua cantik je. Knp eh? Risau plk ??

6 Các câu trả lời

Sy mgalami pglmn yg sgt pelik , sblom nk buat operation utk cyst. Sy buat urine test 4kali (2 kali Di rumah, 2 kali di hospital) , ultra sound smpi 5 kali. Lastly doctor confirmed x prgnt, even 1 bln delay. Doc proceed utk operation. Slps 2 mggu operation utk follow up, doc tkejut sbb ada heart beat detect . Allahuakbar pglmn bharga buat sy stlh 3kali kguguran & 3 tahun menunggu khadiran cahaya mata ..

5y trước

Ye sis , lpas operation baru tau ada janin lpas detect heart beat janin. Sy saran check pd doctor yg berlainan. Sbb masa kes sy smpai 3 pakar dr hospital berlainan sy refer . Yg plg last br bhasil.. smoga dipermudahkn ye, selawat byk2, rehat cukup.

Kalau ikutkan blood test tu paling tepat skali ntok check pregnancy. Tapi takpe, asalkan tru ultrasoudn dah nampak dia dalam tu, InsyaAllah baik2 saje tu. Cuba dptkan 2nd opinion klinik lain plak.

Sama macam sepupu saya. Cek urine -ve n period dah delay 6 bulan. Perut makin besar. Bila scan baby dh bsr baru buka buku pink. Sekarang dah 5 tahun umur dia. Sihat.

Hcg kurang nie. Maybe awal pregnancy. Tp doktor ckp ape. Harap nnt hcg makin meningkat.

Scan nampak kantung? Test upt line pekat?

Pelik tapi harapnya semuanya baik2 saja