38w tapi masih belum ada tanda hadirrr

Sape mcm sy? Sape yg dah bersalin? Berangan nak bersalin 38w tapi satu apa tanda pun takde lagi. No back pain yet, no braxton hicks.. huhuk. Baby pleasee keluar cepat sikit#firsttimemom Update : harini checkup 39w..berat baby naik 0.02gram je pun. Berat sy je yg naik sekilo..Kemungkinan uri dah matang.. cuma baby yg xnk kua.. adui la.. 13/3 kena serah diri klu dalam seminggu ni tak beranak2 lg. Stress sisturr 😅. Doktor ckp kalau serah diri, kena induce . N biasanya first mom dua kali induce bru jalan bukak. Mohon doakan sy semoga dipermudahkan bersalin dan baby keluar sebelum due 🥹🤲

17 Các câu trả lời

sya pon dh 39w1d .tp ttp still kerja LG Ni hahaha tanda² baby nk keluar pon xada lg.tidak doc kta Ari tu kena bersalin 36w sbb Uri dok bawah .kuasa Allah s.w.t sya kekal smpi 39w dh😂 bby pon dh terlalu matang.tgun hari ja Ni🤭

Samalah sis saya dah 39w, rasa sakit semua ada dah masalahnya tanda besar je belum ada. Risau jugak kena induce sebab orang kata induce lagi sakit 😭 semoga kita sama2 dipermudahkan urusan 🫶🏻

4mo trước

Doktor kk pn ckp cmtu kt sy, sy tnya doc kt swasta td dia kata sama je sakitnya contraction tu.. xtau la dia nk sedapkan hati sy ke apa.. tp ramai jgk ckp depends tahap pain endurance masing2.. huhu sama2 kite doa spye baby kua x lebih due

sy mase ank 1st mmg xde sakit ape jgk smpai kena induce. yg ni dah yg ke-4. sakit2 dh ade tp blum ade tanda2 lg. 6/3 ni scan doc kat kk. kot2 baby besar sbb aritu ade gdm jap. tp dh off bsp dh 😅

4mo trước

Overdue ke sis anak first tu? Sy bru 3-4 hari lepas sembap kaki, mak sy ckp da dekat time da ni haha xtau la.. nak pijak pn sakit dh.. esok genap 39w

sy dah 38w 3d tapi takda turun tanda lagi. sakit pinggang dari atas sampai bwh dah. sakit ari ari bila mengeras pun dah. tp takda tanda lagi, ku hanya menunggu 😂😂

4mo trước

sama lh dgn sy Sis...semua sakit dh rasa cuma xde turun darah or pecah ketuban jee...urm...cpt lh baby kuar dh x sabar nk jumpa an

38w2d. Semua sakit dh ada trmsuk turun koko2 2/3 hari lpas. Tp xmngeras & leaking je lagi. Masih menunggu baby kluar jugk😅 Ank prtma kluar 36w6d. Langkah jauh adk dia ni😌

4mo trước

Koko darah ke sis? X payah pegi pac lg ye cmtu?

sama lah. baru berangan boleh raya sbb kalau lahir 38w ngam2 habis pantang time raya 😂😂 ni nak masuk 39w takde tanda lagi. berhuhuhu jelaa raya nanti

4mo trước

12/3. tpi kena serah diri 11/3 sbb gdm on diet. baby belom nk kluar lagi. mungkin tggu bapak nya cuti agak nya hahaha

Jangan risau, saya 1st time mom induced ada bukaan lepas burse seluk. Lepas induced sekali terus 6cm. Tolak labour room terus

Saya due 29/2, nak masuk 40weeks dah. Tak ada tanda pun baby nak keluar 🤪 Tapi dh start sakit pinggang, punggung

4mo trước

saya bru bersalin 1 mac tu hari baby baru 37 minggu ,semoga cepat bersalin ye

Klau pjj nk buat mcm mana, redha, bnyak2 doa & bnyk2 kn exercise, squat ke, jln itik ke, bnyk2kan berjalan.

Sy yg 39w4d ni tanda langsung tanda baby nak keluar. Pujuk dah baby jangan bagi sampai kena induce😩

4mo trước

Sy dh down giler dah ni, doktor pn ckp kalau baby x kua lg minggu ni kne induce jgk.. hmm nk nanges rasa.. xtau lah nape nk nanges 😅. Bkn pelik pn induce tp nk moody jgk