Anemia problem

Sape ade problem anemia masa pregnant?boleh share tak experience makanan/minuman ape yg baik tok pembesaran janin? #firstmom #risau

6 Các câu trả lời

kalau ubat doc bg sy maltofer...tp ad mse sy mls mkn ubat sy mkn sayur bayam, buah delima/pati delima, jambu batu/air jambu batu...hb pun ms first cek 13.2 last cek 11.6 still ok..kalau nk bby cpt besar mnum susu ...sy spnjg gndung mnum susu dutch lady full cream...susu anmum pun bgus tp sy bli then xbole mnum tekak xleh trime...alhamdulillah bru 36w pun bby berat da dkt 3kg...trus stop susu sbb baby pun blm nk kua lg rsau tlbih bsr...igt dpt bsalin awal tp x😅...

saya anemia sis. tekanan darah rendah. sekarang pregnant dah 6 bulan. doktor sarankan makan ubat yang klinik bagi and minum susu. banyakkan makan sayur dan buah buahan. kerang, hati ayam, hati lembu pun boleh makan untuk naikkan darah balik.

sy dri mgdung ank pertma mcm ne .tekanan drh pun rendah jer.tpi hb mkin ctuk guna jus mamariam .skrg 8bln dah hrp2 berjln lncr bila bersalin nti..sma2 kita berdoa 🙏🙏

sy da mkn zincofer.. now kandungan da nak masuk 7bln.. anemia.. hb drop dan drop lagi... now tuka ubat amek iberet 500...

3y trước

moga dipermudahkan urusan.. dan semuanya baik baik sahaja... dijauhkan segala bahaya... aamiin... moga sis kuat dan.. ceria positif selalu.... jgn stress tau... juz pk.. Allah sayang kita.. Allah rindu tangisan kita menyebut asma asmaNya... sy doakan sis dipermudahkan bersalin.. dan sehat walafiat bersama bby... dlm lindunganNya selalu... aamiin

Makan ubat iberet dgn jus oren. Hb maintain cantik. Boleh amalkan jus delima setiap hari 😊

jus mamaria