ALAHAN 5W

Sapa Kt Sini Alahan Start 5w.. Ni 1st Time Sy Start Alahan 5w Biasanya 6w Keatas.. Yg Ada Pgalaman Alahan 5w Blh Thu X Bila Korang Dh Mula Rasa Ok Sikit.. Dh Xmuntah Teruk.. ??

16 Các câu trả lời

Sy first time ngandung. Dah 7week. Alhamdulillah tak de alahan semua tu. Cuma sakit pinggang je kalau diri lama sgt. Kalau sis makan benda yg masam² still muntah jugk ke? Sy xde pengalaman lg muntah² ni. Takut. Tgok kawan sy alahan mcm tu. Sampai lembik badan dia. Takde tenaga.

dia depends kt badan. lain orang lain rasanya. mcm saya yg pengalaman pertama preggy ni, start alahan sampai nak dekat masuk 3rd trimester baru dia ok. baru la berselera betul nk makan itu ini, tp kena control makan pulak sbb takut overweight n kncg manis 😂😂

first trimester mmg cmtu.. sy seminggu tk lalu makan nasi, minum air kurma dengan makan roti.. tgk ayam tk boleh ikan tk boleh.. padahal sy ni pemakan.. masuk trimester kedua makin lama makin berkurang..take care sis.. alahan teruk mcm mana pun alas perut tau..

depends sis. pengalaman saya..5w alahan dlu baru check upt.. alhamdulillah rezeki. warded 4d3n masa 9w. dah masuk 20w bru ok. blh makan bnyk sikit, tp certain masakan mmg xleh masuk sampai 36w.

Depend sis, setiap orang tu berbeza. Macam saya, Alhamdulillah sepanjang pregnancy takde alahan. Cuma masa 1st trimester rasa nak muntah masa gosok gigi dan tak selera makan sampai kena gastrik

ank no 1 smpai 3 xde alahan. kali ni no4 mula munth2 pening 4w. smpai skrg 32w pun masih munth2 jika x kne dgn bau atau pun mknn. #22Nov20

sy alahan dri 7weeks sekarang dh masuk 13weeks br nk hilang, tp alahan jgk, cuma xsekerap dulu laa. selera br dtg sikit²

Sy mula alahan lepas tgk double line upt. Hahaha. Sebelum tu ok je.. Lepas tahu pregnant terus alahan. Macam² 😅

4y trước

same ler...elok dah tahu pregnant terus start loya2 sampai la hujung2 second trimester. huhu

saya pun 5w..tp skejap je, seminggu dpt sesuaikan dh..saya kena minum air byk2, mkn ikut time tu je hehe

saya mula2 pregnant dh alah ... mkn xlama mana kluar balik..apa saja msti kluar..