Risau

Hi sapa dsini sblm pregnant berat 79kg. Tak tinggi comel je 153cm. Brp dh berat sekarang? Ada sangkut gdm tak?

20 Các câu trả lời

mula-mula buka buku 8w berat 68kg & tinggi 157cm. berat naik cun je ikut yg disarankan. sebab jaga makan. kurangkan makan manis. banyakkan minum air masak. kalau minum manis pun 1x je sehari. tapi nasi tak miss 3x sehari. alhamdulillah xde sangkut ape-ape. okey je semua. yg penting bersederhana bila makan. alhamdulillah. sekarang dah 23w. paling penting nurse cakap nak makan, makan laa. tapi, jangan amalkan konsep makan untuk 2 org. hehe

5y trước

😊👍

Sy tinggi 150..berat 83masa first buat buku...n sangkut gdm gak...alahai...tp nak buat cam mana,,,nak x nk kena jaga jugak la pemakanan... Alhamdulillah...terkawal..pk mcm tercucuk pin tudung je...huhuhu..sakit sikit je,,,,

5y trước

Huhu..

Sya 154cm.. bfore preg 81kg.. skrng msuk 23 weeks.. 84kg.. buat gdm masa 18 weeks.. all ok.. tanya dr kena buat lagi ka.. dia cakap tidak perlu..unless berat sya naik mendadak.. sya under kpj damansara

Sya tggi 159cm berat 85kg before pregnant.. Sekrang 84kg.. 1st minum air gula tak sngkut gdm... Tp 2nd time minum gula blm tau lagi sbb perlu tggu next year.. Hehe... Harap tak sngkut lah...

Saya sebelum mengandung 75kg tinggi 154cm, masa mengandung 83kg. Lega tak sangkut gdm masa mengandung dulu. Tapi sepanjang mengandung tu kena jaga makanan elok-elok, biar tak sangkut.

5y trước

Tq sis🙏

Saya tinggi 153cm. Time buka buku 53kg. Now 33w 68kg. Alhamdulillah takde sangkut gdm. Makan manis jugak tapi cover balik dengan minum air masak banyak2 Sehari 3L...

Sy tinggi 153 berat 59kg,sbelumnprganet berat 45 ke 48 kg..berat dop awal lehamilan hri tu..lepas tu Naik 4kg Naik lgi 3 kg..nurse bising Juga la🤣

Sy tinggi 146..mula booking berat 34.5...sekarang berat 45...last minum air gula kedua.. Sangkut GDM... 😂😂😂, Kna la buat BSP...

5y trước

Sama ng sy tinggi 145, masa buka buku 34. Skg nk msuk 7bln berat bru 39 😅

Sy tggi 162cm, berat 95kg, sangkut gdm, skrg on control mknan, bsp semua cantik, xda warna merah.. Berat bdn pun turun dekat 3kg

Before 60kg Now 31w. 74kg Tinggi 157cm Makan tak banyak pun, naik tu sakan sungguh.. Alhamdulillah tak de sangkut apa2