Berat naik

sapa ada prob berat naik byk wlpn da control portion nasi ? 1hb2 ritu timbg 62.5kg . Td timbg 64kg pdhal bru 6hri lps checkup hm naik 1.5kg . dah control portion nsi . Or kena control mkn n mnum benda mnis sekli ? btw sy 31w . #firstmom

2 Các câu trả lời

Saya masa 2nd trimester ya berat naik banyak. Terus jaga makan. Alhamdulillah berat terkawal sampai la bersalin. Jaga makan ni kena menyeluruh awak. Bukan control portion nasi je. Awak kena tinggalkan processed food, fastfood/junkfood, cut sugar intake, amalkan real food. Buat diet suku suku separuh. Boleh Google pinggan sihat Malaysia untuk panduan. Oh ya! Aktifkan diri dengan bersenam juga.

sy blm ada