siapa puasa smasa hamil? sy 30w sedang berpuasa..

sampai sekarang bertahan tp rasa pening loya nk muntah.. bby ok je gerak

15 Các câu trả lời

saya 32w, hari first puasa penuh. sblm ni 28-29w pun ada puasa ganti. tiap kali lepas sahur mesti loya n muntah tp still dapat bertahan. harini second day puasa ramadhan muntah paling banyak 5-6kali dlm 1 jam n terus rasa lembik. saya tak terus buka puasa sbb saya tidur jap pagi sampai tghari. lepas bangun baru saya minum sbb panas sgt n takut dehydrated. so far baby gerak okay sepanjang bbrapa kali puasa ni. cuma saya ja la taktau knpa mcm morning sickness dtg balik 3rd trimester ni😅

saya 31 minggu hari kedua masih lagi berpuasa. target nak puasa penuh taknak ganti puasa. baby gerak aktif takde masalah lagi setakat ni. saya sahur pun tak berat sangat makan nasi lauk macam biasa cuma portion kurang sikit dengan segelas susu, segelas air masak. boleh bertahan lagi

Saya nak sngt puasa tapinya selang sehari sampai bulan 4 kena masuk ubat tambah darah, hb low sngt. Kalau tak makan anak tak gerak. Lepastu asyik muntah sesak nafas 😭 alahan tak hilang

Haii .. samalah. Saya pun 30w and puasa 💪🏻 hopefully dapat puasa penuh. Alhamdulillah baby so far bergerak okeyy and rasa juga pening loya macam tu. Fighting mommies 💕

4mo trước

💪🏼💪🏼🥰🥰..

Hyee.. samalaa 30w ❤️ alhamdulillah harini dapat puasa. Tak lapar pun even smlm sahur minum susu + kurma + nestum jaaa. Tapi tadi pukul 3 centu start dahaga jaa

Saya 32w pun cuba untuk habis kan harini 💪🏻 Alhamdulillah baby pun gerak ok. Harap kita kuat kan mommies 😂 takmo ganti puasa byk2 nnt

4mo trước

sy nk masuk 32 minggu bby pun ok gerak Alhamdulillah

31week cuba utk puasa tapi gastrik teruk,jadi pksa ganti puasa ja lah..tahniah ibu² hamil yg masih bpuasa..selamt berpuasa smua🥰

puasa kemarin tidak DPT dlupa kan baby mengeras macam nak beranak baru 33 weak terus jam 5 lebih minum air beransur ok dugaan

sya 30week konon nk puasa. p klinik tnghri perot asik mngeras. misi ckp xboleh puasa kna mkn sbb baby mngeras lma.

Sy hari ni try puasa. 29week alhamdulillah masih kuat. Bby pn aktif jee. Mogaa berjaya smpai berbuka jap lagii.