kurang menyusu dan asyik mengantuk

salam.saya nak tanya.anak saya dh nak masuk 5 bulan.sebelum ni dia menyusu okay saje tapi beberapa hari ni dia macam kurang menyusu.dia hisap sikit lepastu lepas.dan kadang kadang hisap lepastu pandang tempat lain baru hisap balik.gap dia mnyusu tu pun agak lama.4/5 jam.pampers dia pun kurang basah.tapi kdg ii hisap 5 minit je dh sendawa kadang ii tak.saya confuse la.dia sebenarnya cukup susu atau tak.najis dia warna kuning macam biasa.tapi dia kerap mengantuk.asyik nak tidur saje.baby fully breastfeeding.#firstmom

1 Trả lời

Sama anak saya. Umur pun lebih kurang. Risau betul bab pampers tak bnyk air kencing tu kan. Dia kuat berpeluh, tp kencing sikit je. Saya sampai tak puasa sbb risau dia dehydrated. Normal ke semua ni atau kena pegi jumpa doktor?

6mo trước

Alhamdulillah terima kasih banyak2 atas komen ni. InsyaAllah minggu depan checkup utk 5 bulan. Nanti saya tanya doc/ nurse. Terima kasih banyak2