hkl

salam.saya ingin bertanya sape ade pgalaman bersalin di hospital kuala lumpur(hkl) ok x service dye??

11 Các câu trả lời

tak best..service slow..doktor pelatih ramai..nanti kena seluk banyak kali..saya admitted pada 16/10..edd 10/10..sepatutnya induce pada 17/10 tapi masuk wad xde buat apa2 procedure..dan setiap kali seluk kejap ckp 4cm..then doctor lain datang ckp bru 2cm..sampai 18/10 seluk air ketuban terpecah..saya tgk air ketuban hijau..saya bagitau nurse tapi nurse cakap mmg biasa air ketuban warna tu..ini anak kedua sebab tu saya tau air ketuban bukan warna tu..masuk labour room tgh malam..check jalan 5cm..then doctor decide nak c-section sbb baby dah berak stage 2..pdhal pagi tu saya dah bgtau air ketuban hijau..saya masuk 2nd class ward..makanan mengarut untuk ibu yg baru lepas bersalin..time covid ni lagi la penat & tahan sakit sendiri sbb baju ward semua kena berdikari ambil sendiri dekat tempat yg disediakn dan baju kotor kena hantar sendiri dekat laundry room..nurse tak membantu..senang cerita servis teruk sangat even masuk 2nd class..

Baru lepas bersalin bulan 7/2020 dekat hkl. Ok je saya rasa 🧐. Smpai hospital kol 5 pagi lebih doctor dekat pac check bukaan dh 6cm terus tolak masuk labour room. Masuk labour room doctor double check bukaan utk confirmkan. 8.30 pagi alhamdullilah bersalin tapi sbb tetibe tekanan darah tinggi kene tahan jap kat labour room tu tambah sakit rengat. Masuk ward nurse tlg jga kan baby bagi kite rest dlu sampai saya sendri yg mintak baby baru die pass kan. Sye xde susu badan, nurse offerkan bagi susu dlm wad dia dlu. Jadi bergantung dengan org sis. Bernasib baik dpt la org bagus bagus. Tapi saya mmg aim 1 mlm je. Alhmdullilah esoknya discharge. Ye bab baju tu mmg kene jalan ambil sendri. And after pakai kene letak dekat tmpt kotor tu sendri. Bagi saya itu xde masalah besar pon. Dah biasa buat keje semua sendri pon. Tapi masa baru masuk ward tu, nurse siap tlg ambil kan baju utk kita die cakap baju saya dh terkena byk darah.

4y trước

👍🏻

Saya baru bersalin Oct lepas.. 16.10. 2020 g serah diri sebab overdue.. Sampai dlm pukul 8-9 pagi camtu, g pac diorang dah cakap wad penuh n kena tunggu lama.. So saya daftar n tunggu, nurse dlm sejam nurse panggil utk cek ve, dah 3 cm.. Pastu tunggu utk dpt bilik.. Pukul 6 ptg br diorang panggil utk bg katil, wad 3 penuh, diorang offer 2nd class.. Saya on je sebab dh penat tunggu seharian.. Yg lain2 bagi saya ok je.. Layanan nurse n doc semua bagi saya OK.. Makanan pun ok la standard makanan hospital kan nasi + sup ayam, nasi + ayam bakar n buah, breakfast roti.. Baju mmg kena amik sendiri n letak sendiri baju kotor tu.. Tapi bagi saya ok je.. Saya duduk 2nd class aircond mmg sgt2 selesa dan privacy.. Sebab letih bersalin kan mmg kena tempat yg selesa n privacy bagi saya..

4y trước

ooo yeke. ok Ty ya

12 tahun dahulu servisnya okla. Tapi sejak pindah ke bangunan baru ni mmg teruk. ada ibu2 yang x sempat masuk labour room bersalin kat bawah tu je. saya 3x dtg hkl tapi setiap kali menunggu lama utk jumpa dgn doktor. dahla kena iv dgn doktor pelatih dulu. sangat2 lama. lepas tu saya ambil keputusan bersalin di hospital ampang. cerita bulan 12 tahun lepas

4y trước

saya bersalin anak sulung tahun 2008 di hkl. masa tu layanan memang tip top. anak masuk wad kanak2 masa kena kuning pun sama. Layanan memang bagus

saya pn kurang pasti sbb saya baru je followup di hkl sbb twins...so dkt sana bnyak docter pakar...maybe okey lah kot sbb dekat hkl smua docter pakar

ank 1st sy di HKL. semua bagus...sy warded 1 bulan sb kes medikal smsa mengandung. semua ok je. jahitan czer sy pun kemas dan cantik.

Kakak sy baru bersalin di HKL nov lepas. Dia pun tak recommend HKL, servis lambat & tak sistematik.

Nak tahu bersalin kat hkl sekrg kat hospital lama ke atau hospital baru?

Maaf, saya takde pengalaman bersalin di hkl lagi setakat ni

tak okey lansung not recommend

4y trước

Kenapa ya