Ubat folic acid

Salam..nak tnya 6w dah boleh ambil folid acid ke? Iberet...blm buka buku.

21 Các câu trả lời

untuk pengetahuan semua folic acid sesangat laah penting sbb ada kenalan dlm artikel katanya culas ambil mungkin lupa, suaminya kata ambil..mungkin dln kuantiti yg ingat² lupa maka anak diorg suspek spinal bifida asbab Vita tu kurang utk sel saraf tunjang itu bermakna pentingnya pengambilan acid folic walaupon sekecil zarah namun impaknya..sy sbelom ini keguguran dan juga ikhtiar hamil Doc bagi utk sy amalkan walaupon after misscarage dan juga dgn izin Allah lekat di usia 7minggu 5hari kesahihan scan masa follow up di Spital asbab in kes misscarage moral of the story walaupon bfore married or after amatlah dab sesgtlah digalakkan.. Don't miss keep it 🌹 TakeCare semua.. #SharingisCaring

lupa nk sharing info, spinal bifida maksudnya sel saraf tunjang terbantut ke mcmana sy nk explain..yg pasti anak diorg sistem pencernaanya tidak boleh kawal maka sepanjang usian baby tu skrg dh darjah 5 pon masih pakai pampers sbb kencing, berak xboleh control cth mcm org tua yg xboleh kawal skrg dan sepanjang hidupnya bergantung dgn pengawasan pihak hospital tumbesarannya Alhamdulillah setakat nii just pencernaan ada in kes yg lain lg serius ada yg ber wheelchair sbb sel saraf tunjang - Vita Folic Acid for tumbesaran janin hopefully kita semua terhindar itu semua 🤲 AMIN.. #SekadarPerkongsian

11mo trước

tak faham..mksudnyee,baik ambik dri awl ke mcm mne ☺️

Sis Una. Kenapa awak tanya soalan yang sama berulang kali? Awak mengharapkan jawapan apa sebenarnya? 😅 Maaf saya bukan marah tau. Cuma tertanya-tanya. Sebab semua jawapan yang diberi ibu2 sudah jelas. Kalau awak rasa tak puas hati dengan jawapan yang diberikan, saya sarankan awak untuk rujuk dengan doktor. Itu yang terbaik. 👍🤗 #janganbacadengannadamarahatausarcasticya🥰

11mo trước

@Una, ooo faham2. App error ya. Sorry tanya sebab curious. App error baru jadi kat saya jugak😅 Sekali lagi, saya tak marah tau. Jangan salah faham. Anyways, tahniah sis! Jaga diri dan semoga urusan awak dipermudahkan🌹

folic acid sebelum pregnant pun dah boleh ambil sis. iberet tu kandungan iron dia tinggi, jadi seeloknya ambil atas nasihat & pengawasan doktor je. iron kalau overdose boleh menyebabkan kematian. yang penting baca dulu leaflet ubat tu dan ingat simptom2 overdose atau side effects dia supaya kita peka kalau ada apa2.

Sblum mengandung pun blh mkn folic acid dah.. apatah lagi masa pregnant… saya lepas tau pregnant je 4w camtu trus pg pharmacy beli obimin mkn.. smpai la hari buka buku nurse tanya mkan vitamin ape , saya jwab la obimin pastu dia kata “bagus2 teruskan”

11mo trước

Awak pergi farmasi iberet folic .. kita masa dapat tahu pregnant.. kita pegi klinik untuk confirmation.. dokter klinik tu cakap da boleh makan .. untuk jaga janin.. kita check masa tu da 5week dkter suruh beli dkt farmasi.. dokter suggest kita beli brand tu.. nanti bila da buat buku.. awak stop ubat farmasi.. nurse akan bagi obemin..

wsalam. dh boleh ambil dh.. sy ambil folic acid 3 bulan berturut sblm dpt tahu pregnant saya ambil Centrum ada byk vitamin dlm dia termasuklah folic acid serta minum susu kambing kurma jenama Wildan

3bulan sebelum mengandung boleh ambil dah folic dear. Sekarang dah 6weeks kalau baru nak ambil, boleh. Teruskan je. Nnti dah bukak buku oink dr akan bagi supplement yang selebihnya

I masa tahu dah preggy i beli je blackmores then dah buka buku tu doc bagi ubat tu tapi i still habiskan blackmores baru i makan ubat yg doctor bagi.

Saya awal2 kawen sblm pregnant dah amik folic acid dan truskan smpai sy hbs bersalin.. Lgi2 fully bf.. Alhamdulillah.. Bnyk manfaat utk baby dan ibu

11mo trước

saya bersalin dan skrang baby dah 10bulan .. saya brhnti mkan folid acid tu lpas brsalin sbb saya tak tahu perlu makan sampai bila

saya sebelum preggy dh makan iberet , awal hamil pun sambung makan juga x ada masalah pun sis nnti buka buki bgthu nurse awak makan ubt apa ❤