sembelit teruk

salam.nak tanya,sy ade masalah sembelit sejak dlm pantang lg.sekarang dah 55hari masih lg sembelit.kenapa yea?ade yg sama mcm sy ke?bila akan normal balik yea?dah ikut petua2 tp xjadi jugak.solusi sy sekarang makan ubat sembelit je kalau lupa makan memang sembelit teruk

2 Các câu trả lời

sama mcm saya , saya czer mula ok je berak lama2 jadi sembelit teruk smpai drah2 saya kene teran mcm nk beranak mnum air byk xjln jgk unat saya tk mkn jadi saya hadap je sembelit tu kne byk mkn buah2

1y trước

jgn trlmpau hrap ubat tu xelok jgak , klu hari2 mkn , mkn buat byk2 buah betik

Kalau minum air banyak pun xjadi ye sis? Biasa kena makan sayur minum air banyak , semoga dipermudahkan urusan awak

1y trước

tak jadi.minum air byk pum masih sembelit..