Susahnya tido 3rd trimister. Nk minta tips tido.

As'salammualaikum. Hai mommy semua. Sy dh masuk 32w minggu ni. Skrg makin susah tido la. Dgn tangan kebasnya. Tido berpusing². Nk hilangkan kebas tu. Pedih ulu hatinya tgh² malam. Kdg tu terpaksa tido duduk buat seminit dua. Mcm semalam, 1 malam x boleh tido. Beralih² tempat tido pun sama. Perut sy x besar sgt. Bantal dh keliling. Tp tetap x selesa. Ada x tips tido 3rd trimister ni? Tips kurangkan kebas tangan jugak. Sbb kdg2 gase susah nk mengengam tangan esoknya tu. Sy gase sy betui² perlukan bg elak sy tido lewat n bangun tu penat utk ke opis. #firstbaby #firstmom #pleasehelp

17 Các câu trả lời

sy pun susah tidur malam . skrng dah 37minggu , tapi sy balancekan tidur siang.. siang sy bnyak rehat sbb tau malam ssah nak tidur . tidur skjp2 pun tak pe yg penting rehat cukup .

2y trước

Tu la sis. Siang kt opis kdg² jam 10 pg dh nk terlelap dpn pc. Kdg² lari ke surau amik nap lejap 1/2 jam

sama sya . tdo mlm tangan kebas2 ..tiap2 hri mt husband picit kn tangan. tapak tangan. tdo mlm pon x berape lena. asyik terbangun nk kencing😭 mcm nk tdo tepi toilat je😭

2y trước

kan😌😌😌 bertabah jela nak jdi mommy

Memang klo da last2 ni sis ank lelaki mencabar kena tahan la sbb suka tendang2 haha sy kena tdo ke kiri je baru slesa klo x semput la jawab nya

Sy tido lapik perut dgn bantal baru selesa, guna bntal kecik utk lapik, kalau xlapik nmg xmau lena, kaki pon ltk ats bantal tinggi,

2y trước

Sy dh lapik bantal kt perut dan belakang badan. Tp sejak tgn selalu kebas² ni jd sgt x selesa. Sbb asik berkalih² je

sya pun Sama tak blh tdo sbab baby aktif sngt2 tak nak tdo baby suka bergrk mlm2

Saya pun 3rd tri. Tidur makin tak selesa, anak aktif

petang2 pergi exercise,jalan2 supaya letih 😅