Turunkan kuning

Salam/Hai... Macam mana nak turunkan kuning baby... Hari nie hari ke 25 baby lahir tapi still kuning..Kuning naik turun.. Hari ke 14 pon dh ambil darah untuk check ada apa-apa masalah ke tpi alahmdulillah semua normal.. Cuma sekarang perlukan tips lain untuk turunkan kuning baby

6 Các câu trả lời

The one & only useful tips, susukan baby dengan kerap sahaja. Bagi banyak berak dan kencing. Bab mandi mandian untuk hilangkan kuning apa semua tu, hanya sekadar ikhtiar sahaja. ❎Jangan suap apa apa makanan/minuman dekat baby walaupun dalam kuantiti yang sedikit. Keperluan baby hanya SUSU sahaja.

1y trước

Dah blood test kan? Usually kalau result okay normal takde masalah, doc akan discharge macam biasa. Maksudnya nanti kuning tu hilang sendiri. Doc awak cakap macam mana?

makin kerap baby kencing berak, makin cepat turun kuning . tu je tipsnya kena kerapkan bagi susu sebab baby kuning ni suka tidur . yang lain tu boleh try and error je macam bagi kena matahari pagi , sapu keratan batangwali kat tapak kaki baby dll

1y trước

sya dh beri 1jam skli.. Berak dan kencing mmg kerap.. Berat dia naik pon cntik cuma kuning naik trun...

sis blh ikhtiar pkai ni..sy pkai ni ank sy trun kning..sdiakn air mndian pastu titis kn dlm 2 ttis cmtu..pastu mnd kn..blh cba..sy pkai kn ank sy yg ni..alhamdulillah trun kning nya..

sis try topup dgn susu fm . saya pun mcm tu dulu .. susu badan + susu fm masa baby kuning . Alhamdullilah cpt turun .. lpas habis kuning saya terus stop susu fm .. fully bf je 😊

susu baby kerap sis anak saya 203 turun 124 dah dalam seminggu itupun gigih saya kejut dia setiap 2 jam , minum susu sampai mengempeng pun saya x kisah janji dia susu kerap 😄

Sy haritu hari ke 25 bru discharge. Nasib tk kena pro long. Tk sempat 😅 2 @ 3 hari b4 discharge tu sy mnum susu karihome.. Terus turun 3. 8 n buat mandian rebusan teh