Mau mnta perkongsian

Salam...baby da 1bulan 7 ari...baby kerap mnyusu badan(sekerap)...air susu memang meriah. Tapi baby mcm x kenyang biar pn air susu banyak...maybe air susu sa x pekat n x mngenyangkan untuk c baby..so ada sesiapa bule kongsi mcm mna nk pekatkn susu supaya baby kenyang???#pleasehelp

2 Các câu trả lời

susu ibu ade 2jenis. foremilk dgn hindmilk. foremilk susu awal yg keluar yg mcm air tu. dlm 10 ke 15minit. hindmilk pulak susu pekat yg keluar lps foremilk habis. which is baby akan hisap sampai habis die menyusu. so setiap ibu ade hindmilk ni. jgn risau. mcm mana tau bby x kenyang? bby menagis ke? meragam? bby kalau x kenyang dia xkn lps kn puting tu. kalau dia lepas kan sendiri mkna nya dia dah kenyang. awk jgn cabut. biar dia lps kn sendiri.

2y trước

tu bukan x kenyang. tapi nak mengempeng. its normal utk baby yg direct feeding.

Baby kenyang bila dia sendiri lepaskan puting, jari dia terbuka, muka tenang dan kencing berak ok.

2y trước

🌻