Minum air gula lepas bersalin

Salam. Yg gdm minum air gula lps bersalin mcm biasa kena puasa pkl 10 ? Blh tk minum air kosong lps pkl 10#seriusnanya #firstmom

11 Các câu trả lời

Puasa start 10 mlm( puasa mkn dgn air) . Amik darah 1x jam 9 pg, lps tu minum air gula dan puasa lg 2 jam (nurse ckp tak boleh bilas pun dengan air putih lps minum air gula), kul 11 pagi lps amik darah baru blh mkn minum. Sy mmg follow betul betul tkut ganggu result. Untuk kesihatan kita dan baby jugak sebenarnya.

minum air kosong boleh je.. lepas pukul 10 tu.. yg puasa dua jam lepas minum air gula tu ada yg kata boleh ada yg kata tak.. tergantung klinik.. klinik sy ok je.. tp sy minum dua teguk je sbb nk hilangkan rasa air gula dkt tekak..

puasa dari 10mlm - 8pg tu kan? boleh minum air kosong. sy haritu kena minum baru ni bulan puasa, lepas 10mlm tekak kering minum je air putih. pg2 teman suami sahur pun sy minum. no prob

u boleh makan and minum selepas amek darah kali kedua. maksud nya lps minum air gula, lepas 2jam kena jumpa nurse balik utk amek darah lagi sekali. lepas tu bru boleh minum air and makan.

lepas minum air gula.. ambik darah yg pertama. boleh je minum air tanpa perisa. meaning air kosong sahaja. takde masalah pun. kalau rasa waswas.. tanya je nurse

wslm. klinik tempat sy boleh minum air 0. lepas ambil darah kali ke 2 baru boleh makan. tp kalau sy balik rumah kejap dan tidur. tak tahan mual dan pening

time ank first sy minum sbb nurse ckp boleh je minum. Alhamdulillah xde gdm. second ni nurse ckp minum lps amek darah kali kedua. terus lekat gdm 😬

Boleh je sepatutnya klu minum air kosong..

Air kosong xda mslh..

Tak boleh