Duphaston consumption

Salam. Tumpang tanya. Sy baru pregnant 5 minggu. Tp ada sejarah keguguran berkali kali. Sy hanya baca di google terdapat ubat utk kuatkan rahim. Sy dah beli ubat tu. Nak tanya boleh ke makan time pregnant? Ada kesan sampingan yg teruk ke utk baby dan kandungan. Sy belum berkesempatan utk jumpa doctor. Mohon sharing dari group ini.

3 Các câu trả lời

Kes awak sme dgn sye, multiple miscarriage before this. Tapi pregnant kali ni bila sye tahu je sye pregnant sye terus consult dgn pharmacist nak ubat duphaston tu and makan ikut prescription general dari pharmacist. 2 biji 2 kali sehari. Lepastu sye top up dengan supplement vitamin utk pre-natal. Tu pun sye tanya dengan pharmacist supplement apa yang sesuai. Ni ikhtiar saya sementara dpt appointment jumpa dr pakar di hospital. Selebihnya sye enjoy this pregnancy n fikir yang positif2 je.

1y trước

Eh tak 2 bijik. Haha pagi 1 petang 1.

Sy pun makan time pregnant, dari awal - 18w. tapi dgn nasihat Dr la. so Sy cadangkan awak dapatkan nasihat Dr dulu sebelum makan. sebab ada yg kena makan 2 biji sehari, ada yg kena makan sebiji sehari. kita nak kena tahu jgk dos yg kita ambik cukup/kurang/lebih

1y trước

Dan Sy ada sejarah gugur jugak, 2 Kali. ni pregnant Kali ke 3. yg 2nd time tu ambik duphaston jugak, sampai 7w, pun dgn nasihat Dr

sy mkn ubat tu atas nasihat doc. baru 6w++ doc nasihat mkn untuk trimester pertama sbb bru ni doc detect threatened misscarriage. kerja berat kena elak. pnjat tmpt tinggi kena elak dan bedrest shja