Susu bdn + hamil

Salam, sy skg tgh hamil 6minggu...anak plk msih susu bdn. Anak sy br nk msuk umur 2thn. Xpe ke sy msih susukan dia lagi? Sy tgh usaha nk bntikan susu bdn.

2 Các câu trả lời

Takpe Puan jika takda masalah kesihatan lain. Kalau Puan susukan anak, dan ada rasa contraction atau sakit seeloknya berhenti. Kalau takda apa, Puan pun larat tak lesu boleh teruskan penyusuan anak. Lagipun anak dah setahun, makanan pelengkap nya adalah makanan ruji seperti kita. Based dari pengalaman saya sendiri, saya pregnant waktu anak first umur setahun. Dan skrg masih menyusukan dia. Tengah tunggu hari bersalin anak kedua. Dan alhamdullillah saya ok. Saya pun topup dia susu Fernleaf Fullcream, sangat ok utk dia.

sy suka tips dari post ni. hrp membantu puan: https://community.theasianparent.com/q/salam-ibu2-ad-x-tips-nk-ajar-ank-mnum-ssu-tpungank-sy-ni-bru-firsttime-nk-mul/1739540?d=android&ct=q&share=true nak berhentikan susu bdn kuncinya sabar & kerapkan komunikasi dgn anak puan. semoga berhasil