selera

Salam . Sy nak tanya . Ada yg tak mcm sy . Bila preg langsung takdapat makan nasi . Masuk ni 5 hari dah . Hmmm

28 Các câu trả lời

Wasalam, sy ngandung bby no 2 nie 1st trimister xblh nk mkn nasi, asl mkn je muntah.... Tp gnti kan dgn carbo lain, roti or bihun....

samalah kita sis. saya sekarang 5 bulan masih tak boleh makan nasi. kalau makan muntah. tapi kadang2 paksa diri juga makan sikit

Same mcm saya wktu 4 bulan da preg lnsung tknk mkn nasi smpai kawan tegur badan da susut bila mkn dye tendang balik muntah

Saya kalau sendiri yg masak, langsung takde selera nak mkn... Kalau org lain yg masak, boleh habis dua pinggan😅

Wksalam.....sy pregnant no 3 ni mang ade alahan dkat sminggu xmkn cmpur dgn demam..minum air mangga je sbb nk msam2

5y trước

Tpi sy pksa jgak diri untuk mkn...lpas baik demam smua....alhamdulillah ok dh blh mkn

Alhamdulullilah.. Awal preg sampai wek xda xda alahan langsunng ,xmcm preg ank no 1 Cuma stu j malas

Sama macam Saya ..walaupun lapar memang xda mood nk Mkn nasi ..jadi makan lh benda lain dari nasi..

ouhh sy awal3 dulu pun xde selera tpi sy banyakkan makan buahh . buah oren ,buah jambu batu . .

waalaikumsalam..sy dah 5 bulan pregnant ni msh x makan nasi lagi..mmg x leh masuk nasi..

Mee..bihun.. roti pn carbohidrat.. xsmstinya mkn nsi.. jd boleh tukar2 menu 💕