Kantung tanpa Janin

Salam, sy bru lepas keguguran 12w tapi keguguran kantung kosong tanpa janin. Adekah sy perlu berpantang atau anggap seperti period sahaja? Boleh mummy tlg share sedikit pengalaman sendiri? Kalau perlu berpantang blh share pantang ape/brp lama... Tq

5 Các câu trả lời

Saya pernah gugur 9 weeks, tumpah darah. Kena warded sebab masa saya gugur tu saya ada rasa contraction yang sangat kuat. Kantung pulak kena keluarkan melalui procedure macam orang nak bersalin. Sebab kantung saya tak keluar sendiri. Ada janin dalam kantung. Jadi saya pantang sebulan macam orang bersalin. Cuma tak ada la bertangas bagai. Cuma pantang makan dan mengurut dan tungku. Tapi pun masih ada effect, lepas gugur badan saya senang masuk angin. So saya rasa pantang dengan betul tu pentingg untuk badan kita recover balik.

Sy cuma avoid oily, fast food & sweet drinks utk 2 minggu. Klu nk mengurut is up to u.

berpantang for 2w. sama mcm bersalin.

family sy bagi sy bpantang sebulan

ada berlaku pendarahan?