mommy

Salam smua shbt2 .. Im preggy 26w .. Mlm td memula tekak sakit mcm kne pisau . Tdo pn xbrp selesa . Byk mnum air putih bru rse ok sikit .. Pg ni bgun muntah, kahak pn hijau je +- mcm cirit birit bru je .. Korg prnh alami ke ?? Skrg kn musim virus ..tkut plak .. Ada yg dh ambik vaksin ..? Blh kgsi petanda2 or ape2 cRa yg korg thu .. Huhuhu ..

2 Các câu trả lời

Sy preggy 14 weeks baru baik demam , batuk , sakit tekak yang pedih . Pergi emergency sebab rasa nak pitam , check suhu 39.4c . Lepastu doc amik darah , dalam darah ada jangkitan kuman . Doc bagi banyak ubat tapi tak berani makan . Sy buat air asam jawa suam suam pastu minum . Minum lemon + madu , pastu beli air sarang burung walit jugak . Start dari haritu saya banyak makan buah , sayur . Air kosong kena banyak , elakkan makanan yg pedas atau terlalu sejuk . Pastu belilah gula gula sakit tekak tu . Vaksin sebenarnya doc tak galakan sangat . Awak pergilah KK check kesihatan awak . Jaga diri . Sekarang musim demam .

Ya allah . Sorry lmbt rply ..bru rse ok sikit .. Trma kasih taw sudi kgsi petua .. Untungnya apps ni .. Smoga allah permudahkan urusan awk .. 😘